Aug 27 2008

Är Best Western trovärdiga?

Publicerad av under Säkerhet

Best Western är på tapeten efter att Sunday Herald har fått information fått informationen om dataintrånget från en anställd på ett IT-säkerhetsbolag om att namn, adresser, arbetsplats och kreditkortsinformation har kommit på vift och skulle finnas till salu på nätet. Enligt Sunday Herald skall Best Western har stängt ner inloggning möjligheterna på sin hemsida direkt efter att tidningen uppmärksammade allmänheten om intrånget.

Best Western har gått ut med en skrivelse där man ifrågasätter stora delar av de uppgifter som Sunday Herald gått ut med och menar att det endast rör sig om ett hotell i Tyskland som skulle vara drabbad av ett virus samt att endast tio gäster har drabbats av informations läckage.

“We can confirm that on 21st August a single hotel in Germany was compromised by a virus. The compromise permitted access to reservations data for that property only. This has affected only ten customers who we are currently contacting to offer our assistance. Most importantly Best Western purges all reservations data within seven days of guest departure.”

En intressant parallell till detta intrång är att Best Western hemsidor under en period för en tid sedan spred en trojan som gav sken av att vara ett tillägg till Internet Explorer. Något som rättades till efter ett par dagar. Helt ovetande kan Best Western IT-avdelning inte ha varit om att något var fel ställt med systemen.  Den sista artikeln är troligen inte publicerad kring detta.

Kim Haverblad

Inga kommentarer ännu

Trackback URI | Kommentars RSS

Lämna kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna kommentar.