Nov 09 2007

Elektroniska nycklar

Publicerad av under Säkerhet

Noterar skriverierna kring Svenska Bostäder och Datainspektionens synpunkter på vilken typ av information som registreras och lagras när hyresgästernas använder sig av sina elektroniska lås inom en fastighet. Även om Svenska Bostäder har använt sig av systemet med elektroniska nycklar i tio år för access till tvättstugor och källarutrymmen så kan jag inte låta bli att fundera över framtida scenarios då el, nät eller annan infrastruktur slås ut och hur detta påverkar systemet. Går det fortfarande att komma in i sin lägenhet eller i fastigheten? Bara tanken att en hel fastighet slåss ut och därmed låser ute eller i värsta fall inne hyresgästerna låter som en dålig film.

Kim Haverblad

Inga kommentarer ännu

Trackback URI | Kommentars RSS

Lämna kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna kommentar.